Üzleti tippek

Drasztikus megszorítások a rádiónál

Egyes kiadások drasztikus visszafogásával számol a Magyar Rádió ez évi üzleti tervének összeállítása során a közszolgálati médium menedzsmentje – közölte Gőblyös István gazdasági alelnök.

A minimális célkitűzés, hogy a Magyar Rádió pénzügyi helyzete tovább nem romolhat – mondta, hozzátéve, hogy terveik szerint mintegy 130 millió forintos többlettel zárnák a 2006-os évet.

„Alapvetően jóval visszafogottabb beruházásmennyiséggel számolunk” – közölte Gőblyös. Szavai szerint „a minimálisra”, 100 millió forintra tervezik ezeket a kiadásokat, szakítva azzal a többéves rutinnal, hogy az amortizációval arányban vannak a fejlesztésre fordított pénzek. Az üzleti terv előkészítése során felmerült a külsős munkatársak díjazásának csökkentése, végső eshetőségként pedig egy tízszázalékos leépítés is. „Nem szeretnénk a tulajdonosnak béremelést javasolni” – jelentette ki Gőblyös István, megjegyezve, hogy a társaságnak 45 millió forintjába kerül egy százalék emelés.

Az MTI a menedzsment egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagjától hétfőn úgy értesült, hogy a Magyar Rádió szervezeti egységei a rendelkezésre állónál egymilliárd forinttal nagyobb összeget igényeltek erre az évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik