Üzleti tippek

10 százalékos költségcsökkentés a rádiónál

admin
admin

2005. 12. 21. 12:34

Még az idén benyújtja egységesen tízszázalékos költségcsökkentést javasló indítványát az intézményt felügyelő közalapítvány elnökségének a Magyar Rádió két alelnöke – tudta meg egyiküktől az MTI.

„Még karácsony előtt” kellene letenniük az elnökség asztalára az indítványt, a „lefaragás” addig maradna érvényben, amíg ugyanez a testület el nem fogadja a jövő évi üzleti tervet – mondta Gőblyös István gazdasági alelnök. Az üzleti tervet – szerinte – január második hetében kezdheti tárgyalni a grémium.

Az alelnök utalt arra, hogy az intézmény vezetése az idei 14 milliárd forintos költségvetésben a kiadásokat 600 millió forinttal alulmúló bevételekkel számolt, ami azt jelenti, hogy egyetlen év alatt veszélyesen, harmadára esik a rádió egymilliárd forintos tartaléka.

Gőblyös István emlékeztetett arra, hogy október vége és december eleje között kidolgoztak egy takarékossági intézkedéscsomagot, ám ügyvezetőségük semmissé válásával a terv is megvalósíthatatlan lett. A hamvába holt intézkedési terv részeként említette a – veszteséges – műsorújságtól való megválást, vagy a kiadói jog bérbeadását, a Petőfi adó olcsóbbá és hallgatottabbá tételét, a kereskedelmi-reklámértékesítési bevételek jelentős növelését, valamint a nyugdíjaskorú munkatársaktól való megválást. Szerinte mindez évi 880 milliós megtakarítást jelenthetett volna a közszolgálati médiumnak.

„Túlfoglalkoztatás van a Magyar Rádiónál” – ismerte el az alelnök, ennek mértékéről azonban nem közölt adatokat. Csupán annyit mondott el, hogy jelenleg 1400 belsős és mintegy 3500 külsős munkatársa van az intézménynek.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.