Üzleti tippek

Megszüntették az önkormányzati lapot és leváltották a tévé ügyvezetőjét az V. kerületben

Megszüntették Budapest V. kerületének önkormányzati újságját és menesztették a kerület televíziójának ügyvezetőjét.

A kerületi lap megszüntetéséről és a kerületi tévé, a City Televízió ügyvezetőjének menesztéséről döntött a városrész jobboldali többségű képviselőtestülete – közölte Belváros-Lipótváros önkormányzatának sajtószóvivője, Prónay-Zakar Gina.

A sajtószóvivő elmondta: a rendkívüli ülésen 13-12 arányban határoztak a képviselők arról, hogy a Belváros-Lipótváros című kétheti kiadvány megszüntetése mellett a televízió eddigi ügyvezetőjével, a Pulitzer-emlékdíjas Varga Lászlóval is szerződést bontanak. Prónay-Zakar Gina kifejtette, hogy a csütörtöki ülésen a lap megszüntetését eldöntő jobboldali többség politikai elfogultságra hivatkozott. A baloldal ezzel szemben a demokrácia elleni támadásként értékelte a döntést. Leginkább azt sérelmezték, hogy a panaszosok egyszer sem fordultak médiaetikai kérdéssel szakmai testületekhez állásfoglalásért.

A Népszava azt írta pénteki számában, hogy a Rogán Antal vezette jobboldali erők már régóta nehezményezték, hogy az MSZP-s polgármester, Steiner Pál irányába elfogult volt a kiadvány.

A csütörtöki rendkívüli tanácskozáson a képviselő-testület először nyílt ülésen tárgyalta a City Televízió ügyvezetőjének ügyét, majd zárt ülésen döntött az utód kérdéséről – mondta az önkormányzat szóvivője. Hozzátette: a televízió új első embere – a médiumot működtető cég vezetője és egyben főszerkesztője – az a Szabó Adrienn lesz, aki régebben egy kerületi fideszes lap korábbi szerkesztője volt.

Prónay-Zakar Gina hangsúlyozta: az utódlásról pályázat nélküli kinevezéssel döntöttek, úgy, hogy péntekig a testület tagjai nem is ismerhették meg Szabó Adrienn szakmai önéletrajzát. A döntés több tízmilliós kárt jelent az önkormányzatnak, hiszen indoklás nélküli elállás miatt kártérítést kell fizetni a kiadónak – fűzte hozzá a kerület sajtószóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik