Üzleti tippek

Magyar befektetők is akarják a Malévot

Kedden délig adhatták be pályázatukat az érdeklődők a magyar légitársaság 99,95 százalékos állami tulajdonú részének privatizációjára.

Az ÁPV Rt sajtóosztályán délután négy órakor nem tudták megmondani, hogy hányan jelentkeztek.


Szerkesztőségünkbe eljutatott közleményében a KrasAir Légitársasággal együttműködő befektetői csoport, az Airbridge Rt. közölte, hogy érdeklődik a magyar légitársaság iránt.


Az ajánlat beadásával kapcsolatban Borisz Abramovics, a KrasAir ügyvezető igazgatója, valamint az öt légitársaságot tömörítő Airbridge Szövetség elnöke közleményében kijelentette, hogy a Malévval közösen egy olyan nemzetközi szövetség létrehozását tervezik, amellyel a Malév kedvező közép-európai elhelyezkedését kihasználva, a FÁK térségből és Oroszországból az EU országokba irányuló légi közlekedésnek egyik legnagyobb piaci szereplőjévé válhat.


Aviation Solution Befektetői Konzorcium Kft. (ASBK Kft.) néven magyar befektetői csoport is adott be kötelező érvényű ajánlatot az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-nek (ÁPV) a Malév Rt. 99,95 százaléknyi részvényére. Kovács Ferenc, az ASBK képviselője nem nevezte meg a konzorcium tagjait, csak annyit mondott, hogy a konzorciumnak nincs külföldi tagja,és nemzeti légitársaság státuszban akarják tartani a Malévot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik