Üzleti tippek

Regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás

Harmincnál több, növénytermesztésben, baromfi- és fejfeldolgozásban, mezőgazdasági gépgyártásban és borászatban érdekelt kiállító mutatja be termékeit a csütörtökön nyíló EU – regionális mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállításon Mosonmagyaróváron – mondta a szervező Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar szaktanácsadó és továbbképző intézetének igazgatója szerdán az MTI-nek.

Cser János közölte: a háromnapos esemény az oktatási, kutatási és szaktanácsadási tevékenységet végző szakmai tudásközpontoknak is lehetőséget ad a bemutatkozásra. A kiállításhoz szakmai programok sora kapcsolódik. A nyitó napon EU-régiós agrárfórumot tartanak, amelyen szó lesz a magyar és a szlovák mezőgazdaság elmúlt egy évéről, az uniós csatlakozást követően a két ország agráriumában bekövetkezett változásokról. Ugyanezt a kérdést tekintik át a szakemberek az osztrák mezőgazdasággal kapcsolatban, amely egy évtizede működik uniós keretek között.

Megrendezik az őszi és tavaszi kalászosok fajtabemutatóját és előadás hangzik el a környezettudatos gazdálkodásról is. Pénteken a gyógynövény-termesztésről hallhatnak az érdeklődők, a termelők, az érdekvédelem és a hatóságok képviselő pedig fórumon cserélnek véleményt a direkt termelői értékesítés lehetőségeiről. Szombaton bor- és sajtmustra lesz a vásár keretében.

Az intézetigazgató elmondta: a fedett, beépített standok négyzetméterét 8200 és 9900 forint közötti áron, a szabadtéri standok négyzetméterét 2500 és 3250 forint közötti áron adták el a kiállítóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik