OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pénzügy

Újra kérhetnek nyugdíj-kiegészítést a diktatúrák áldozatai

24.hu
24.hu

2017. 09. 13. 14:36

Korábban a témában:

Az augusztus 19-én kihirdetett, a totalitárius diktatúrák áldozatai társadalombiztosítási és munkajogi helyzetének rendezéséről szóló egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 236/2017. (VIII. 18.) kormányrendelet alapján azok is nyújthatnak be kérelmet, akik ezt korábban a rájuk vonatkozó jogszabályban meghatározott határidőig nem tették – hívta fel a figyelmet az Adózóna.hu.

Nyugdíj-kiegészítést ugyanis már a 90-es években is lehetett kérni, de aztán megszűnt a lehetőség. Aki kimaradt, az most élhet vele.

Akik érintettek lehetnek a társadalombiztosítási és munkajogi helyzet rendezésében:

  • Az 1945 és 1963 között törvénysértő módon elítéltek, az 1956-os forradalommal és szabadságharccal összefüggésben elítéltek, valamint a korábbi nyugdíjcsökkentés megszüntetéséről, továbbá az egyes személyes szabadságot korlátozó intézkedések hatálya alatt állt személyek.
  • Az 1938-1945 közötti időszakban faji vagy nemzetiségi hovatartozás, illetőleg a nácizmus elleni magatartásuk miatt deportált, munkaszolgálatot teljesített vagy egyéb személyes szabadság korlátozása alatt állt személyek.
  • Az 1951 és 1956 közötti időszakban politikai okból hátrányos megkülönböztetéssel járó katonai munkaszolgálatot teljesített személyek.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.