Pénzügy

Milliókat nyúlt le a netes álkereskedő a jóhiszemű vevőktől

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség sorozatban elkövetett internetes csalások miatt vádat emelt egy ózdi férfival szemben.

2014-2015 években a vádlott rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, abból tartotta el magát, hogy az interneten nem létező árukkal kereskedett. Különböző hirdetési oldalakon műszaki cikkeket kínált eladásra, a hirdetésre jelentkezők az áru ellenértékét a vádlott bankszámlájára előre átutalták, a terméket azonban a vádlott nem küldte el, mert azzal nem rendelkezett. A férfi országszerte 153 sértettet tévesztett meg, akik 2000,- forint és 81.500,- forint közötti összegeket utaltak át neki, összesen csaknem 3.700.000,- forinthoz jutott hozzá.

A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Karácsony előtti cikkünkben írtuk, milyen veszélye van annak, ha valaki előre fizet a netes rendelésnél, és akkor is jeleztük, az ORFK több hasonló ügyben is nyomoz. Az öt leggyakoribb átverésről pedig itt írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik