Pénzügy

Nyugdíj: ha túl sokat ígérnek, kételkedjen!

pénz (megtakarítás)
pénz (megtakarítás)

Milliós nyugdíjak, az ügyeseknek az aktív évek idő előtti befejezése – sok az ilyen és hasonló kábítás. Alaposabban a számok mögé nézve azonban (itt is) kiderül, hogy csodák nincsenek – figyelmeztet az Azénpénzem.hu, hozzátéve: jobb az idősebb korra a realitások figyelembe vételével készülni.

Biztos, hogy kevesebb lesz

Egyelőre elképzelhetetlen, hogy a ma még riogatásnak tartott szintre, vagyis a mostani negyedére olvadjon az állami időskori ellátás, de akadt itt már ennél nagyobb meglepetés is. Szakértők szerint az alacsony keresetű, kevés szolgálati idővel rendelkezők járandóságát már nincs hová visszavágni, ezért a magasabb nyugdíjak mérséklése jöhet, írták korábban. És azt is hozzátették, általános vélekedés, hogy a 2040–2050 körül visszavonulóknak a jelenleginél jóval alacsonyabb állami nyugdíjakra kell készülniük. Különösen persze akkor, ha minél hamarabb befejeznék az aktív időszakukat.

Túl szép, hogy igaz legyen

A korai nyugdíjba vonulási lehetőség, amivel több ügynök is az általuk kínált megtakarítási termék igénybevételére próbálja rábeszélni az érdeklődőket, szintén csak nagyon keveseknek lehet elérhető – tették hozzá. Részben a szabályok miatt, de azért is, mert nem életszerű, hogy havi jövedelme nagy részét képes vagy hajlandó lenne félretenni valaki. Ezt az ésszerűség sem diktálja.
Azt azonban már igen, hogy lehetőségei alapján mindenki mindenképpen tegyen félre. Folyamatosan és kitartóan. Csodaszerek helyett.

Ha kíváncsi, miért, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik