Pénzügy

Kínaiak vehették meg a Rác fürdőt

Rac-furdo(210x140).jpg (rác fürdő, )
Rac-furdo(210x140).jpg (rác fürdő, )

Egy kínai nagybefektető megnyithatja a Rác fürdőt és a mellette lévő hotelt. A vételárat a kínaiak már átutalták – tudta meg a Napi.hu.

Egy kínai befektetési holding kívánja megvásárolni a hányatott sorsú fürdőt a mellette álló hotellel együtt. A turisztikai érdekeltségekkel is rendelkező befektető a vételárat már ügyvédi letétbe helyezte, csak a főváros jóváhagyására vár, hogy tulajdont szerezzen.

Ügyvédeiken keresztül tárgyalásokat is folytattak a főpolgármesterrel, de a döntésre az augusztus végi közgyűlésig várni kell. A lap a kínai befektetővel kapcsolatos kérdésekkel megkereste a Főpolgármesteri Hivatalt, de a sajtóosztály későbbre ígért választ.

Az épület mellett lévő, 67 szobás hotellel ugyan már hat éve megkapta a használatba vételi engedélyt, de egy napot sem volt nyitva. A sokmilliárdos rekonstrukción átesett fürdő és az új hotel állaga ma már aggodalomra ad okot – a megnyitáshoz becslések szerint egymilliárdos újabb beruházás szükséges.

A rekonstrukció és a hotelépítés mintegy 11 milliárd forintba kerül, ehhez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. 6,4 milliárd forintos hitelt biztosított, 750 millió forint pedig az uniós Széchenyi terv támogatásából érkezett. A főváros az MFB-s hitelt harmadáron vehette át, s jelenleg az önkormányzatának minden lehetősége megvan arra, hogy döntsön a Rác fürdő jövőjéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik