varga mihály (Array)
Pénzügy

Varga: a jövő évi költségvetés biztosítja a növekedést

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 06. 13. 13:41

Az Országgyűlés a 2017. évi költségvetés elfogadásával felelős döntést hozott, olyan büdzsét fogadott el, amely továbbra is biztosítja a stabil és kiszámítható gazdasági növekedést, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten a parlamenti döntést követően tartott sajtótájékoztatón.

A miniszter ismertette: a költségvetés 3,1 százalékos növekedéssel, 0,9 százalékos inflációval és 2,4 százalékos, az uniós módszertan alapján számított államháztartási hiánnyal számol. A kormány egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az állam működése nullszaldós legyen, csak a beruházásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatban tartalmaz deficitet a költségvetés.

Hangsúlyozta, az utóbbiakra kiemelkedően nagy forrást tartalmaz a büdzsé, uniós támogatásokból 2240 milliárd, hazai forrásból pedig 1640 milliárd forintot.

Az ideihez képest 2017-ben az oktatásra 271 milliárd forinttal, az egészségügyre 171 milliárddal, a társadalombiztosítási és a jóléti szférára 155 milliárddal, a kulturális tevékenységre 70 milliárddal, a sport és szabadidős ágazatra 39 milliárddal költenek többet. A rendvédelemre 117 milliárd, az igazságszolgáltatásra 26 milliárd, a külügyre 10 milliárd forinttal jut több az ideinél.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.