Pénzügy

Matolcsyék cáfolnak: ők nem tőzsdéznek!

Hosszú futamidőre vásárolva, tartós befektetésekkel kívánja növelni vagyonát a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Ferida Zrt. – írta a cég közleményére hivatkozva a Portfolio.hu. Hozzátették, hogy a társaság saját nevében köt befektetési ügyleteket, nem brókerkedik, nem foglalkozik spekulatív adásvételekkel, átláthatóan és körültekintően alakítja ki portfólióját.

A cég a mai kötvényvásárlásaikat kiveséző sajtóhírekre reagált. Hangsúlyozták, hogy a Netflix és a Tesla kötvényei, melyek az alapítványi vagyon összértékének 0,15 százalékát teszik ki, részei egy olyan diverzifikált vállalati kötvényportfólió létrehozásának, amelynek kialakítása összhangban áll a Ferida vagyongyarapítást célzó befektetési politikájával.

A közlemény szerint a Ferida Zrt.-t a Pallas-alapítványok pont azért hozták létre, hogy az állampapírokon és bankbetéteken túlmutató tőkepiaci befektetéseket megvalósítson. A cég diverzifikált vállalati kötvényportfóliót épít, a portfólióelemek között nem szerepelnek részvények, így a cikkben említett tőzsdézés nem állja meg a helyét. Mivel a Ferida kizárólag a saját nevében, saját számlájára köt ügyletet, így brókeri tevékenységet nem folytat. A Ferida hosszú távú befektetési portfóliót épít, nem nyit spekulatív, “tőzsdézős” pozíciókat – hangsúlyozzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik