Pénzügy

A Szilícium-völgyben is debütált egy magyar vállalkozás

Az innomine nevű hazai startup sikeres hazai és európai tevékenysége után elindította amerikai működését – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A cég egyrészt segít az európai és magyarországi multinacionális cégeknek megtalálni a startup világ értékes innovációit, másrészt lehetőséget teremt a startupoknak, és a terjeszkedni vágyó vállalatoknak, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi technológiai véráramba, és egyenesen az innováció fővárosából, a Szilícium-völgyből hódítsák meg a világot.

Az innomine ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek az amerikai kapcsolatokhoz, módszerekhez, know-how-hoz, innovációs központokhoz tudatosan párosítva mindezt a rendelkezésre álló EU-forrásokkal. Ezáltal könnyen válaszolni tudnak olyan kérdésekre, hogy a globális piacon kik a főbb versenytársak, kiknek van hasonló terméke, hol állnak hozzájuk képest, mivel tudnak többek, jobbak lenni vagy hogy kivel érdemes partnerséget kialakítani – írták.

Az innovatív multinacionális vállalatoknak többek között kínálnak:

  • stratégiaépítést
  • startup együttműködéseket
  • Szilícium-völgyi tréningeket, és „előretolt helyőrség” szolgáltatást

A magyar és európai kkv-knak szánt csomagban pedig:

  • egyablakos képviseletet
  • és piacra lépést kínálnak (beleértve a cégalapítást, irodabérletet, marketingstratégiát, üzletfejlesztést, tőkebevonást vagy akár az első alkalmazottak felvételét).

A sajtóanyag szerint az innomine egy Európa-szerte ismert és elismert magyar gyökerű nemzetközi tanácsadó cég, amely nemzetközi stábbal és kiterjedt európai jelenléttel rendelkezik. Több multinacionális vállalattal (pl. Microsoft, Telefonica), kutatási- és felsőoktatási intézménnyel, kormányzati szereplővel (pl. Európai Bizottság), valamint technológiai cégek százaival való évtizedes együttműködés után döntött úgy, hogy elindítja Szilícium-völgybeli működését.

Háttér

Dr. Vicze Gábor, az innomine Group ügyvezetője, nemzetközi üzleti stratéga, olyan komplex kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó projekteken dolgozik, amelyek a digitális átalakulásra és technológiákra fókuszálnak. Tagja volt a DIGITALEUROPE vezetői testületének, dolgozott vezető beosztásban az econetnél, a Microsoftnál, a KPMG-nél és az Arthur Andersennél. Ezen kívül az IVSZ elnökségi tagja, valamint a Magyar Spin-Off és Start-up Egyesület elnöke.

Dr. Tilesch György innovációs stratéga, 2010 óta dolgozik a Szilícium-völgyben, az innomine US partnere és ügyvezetője. Korábban vezető pozíciókat látott el az Európai Bizottságban, a Fleishman Hillardnál, a Microsoftnál és a TechSoup Globalnál. Elnöke és társalapítója a legnagyobb magyar gyökerű transzatlanti innovációs közösségnek, a Neumann Societynek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik