San Francisco
Pénzügy

A Szilícium-völgyben is debütált egy magyar vállalkozás

24.hu
24.hu

2015. 12. 01. 17:12

Az innomine nevű hazai startup sikeres hazai és európai tevékenysége után elindította amerikai működését – olvasható a vállalat sajtóközleményében.

A cég egyrészt segít az európai és magyarországi multinacionális cégeknek megtalálni a startup világ értékes innovációit, másrészt lehetőséget teremt a startupoknak, és a terjeszkedni vágyó vállalatoknak, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi technológiai véráramba, és egyenesen az innováció fővárosából, a Szilícium-völgyből hódítsák meg a világot.

Az innomine ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek az amerikai kapcsolatokhoz, módszerekhez, know-how-hoz, innovációs központokhoz tudatosan párosítva mindezt a rendelkezésre álló EU-forrásokkal. Ezáltal könnyen válaszolni tudnak olyan kérdésekre, hogy a globális piacon kik a főbb versenytársak, kiknek van hasonló terméke, hol állnak hozzájuk képest, mivel tudnak többek, jobbak lenni vagy hogy kivel érdemes partnerséget kialakítani – írták.

Az innovatív multinacionális vállalatoknak többek között kínálnak:

  • stratégiaépítést
  • startup együttműködéseket
  • Szilícium-völgyi tréningeket, és „előretolt helyőrség” szolgáltatást

A magyar és európai kkv-knak szánt csomagban pedig:

  • egyablakos képviseletet
  • és piacra lépést kínálnak (beleértve a cégalapítást, irodabérletet, marketingstratégiát, üzletfejlesztést, tőkebevonást vagy akár az első alkalmazottak felvételét).

A sajtóanyag szerint az innomine egy Európa-szerte ismert és elismert magyar gyökerű nemzetközi tanácsadó cég, amely nemzetközi stábbal és kiterjedt európai jelenléttel rendelkezik. Több multinacionális vállalattal (pl. Microsoft, Telefonica), kutatási- és felsőoktatási intézménnyel, kormányzati szereplővel (pl. Európai Bizottság), valamint technológiai cégek százaival való évtizedes együttműködés után döntött úgy, hogy elindítja Szilícium-völgybeli működését.

Háttér

Dr. Vicze Gábor, az innomine Group ügyvezetője, nemzetközi üzleti stratéga, olyan komplex kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó projekteken dolgozik, amelyek a digitális átalakulásra és technológiákra fókuszálnak. Tagja volt a DIGITALEUROPE vezetői testületének, dolgozott vezető beosztásban az econetnél, a Microsoftnál, a KPMG-nél és az Arthur Andersennél. Ezen kívül az IVSZ elnökségi tagja, valamint a Magyar Spin-Off és Start-up Egyesület elnöke.

Dr. Tilesch György innovációs stratéga, 2010 óta dolgozik a Szilícium-völgyben, az innomine US partnere és ügyvezetője. Korábban vezető pozíciókat látott el az Európai Bizottságban, a Fleishman Hillardnál, a Microsoftnál és a TechSoup Globalnál. Elnöke és társalapítója a legnagyobb magyar gyökerű transzatlanti innovációs közösségnek, a Neumann Societynek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.