tn-ob (technet, online, internet, bank, pénz, védelem, biztonság)
Pénzügy

Új magyar fejlesztés – elindult az online változásbejelentő

24.hu
24.hu

2015. 11. 19. 15:13

Elindult a változásbejelentő.hu, ami egy magyar startup fejlesztése. Azt tudja, hogy minimális díj ellenében kényelmes közműátírást és adatváltozás-bejelentést biztosít az ügyfeleknek.

Az adatváltozásokat a közigazgatás megfelelően kezeli, de azokat a különböző szolgáltatóknál is be kell jelenteni. Erről viszont sokan elfeledkeznek, vagy nem vállalják a hosszas procedúrát, így fordulhat elő, hogy nem egyeznek az adatok a különböző iratokon, vagy a küldemények még egy régi címre érkeznek.

A szolgáltatás elsősorban azoknak ajánlott, akik egy minimális díj ellenében, regisztráció után egyetlen helyen, kényelmesen, gyorsan szeretnék intézni a hivatalos ügyeiket. Cserébe nem kell sorbaállniuk a postán vagy máshol, és bonyolult űrlapokat kitölteniük.

Többek között ezeket az ügyeket intézhetik:

  • költözés utáni közműátírás
  • házasságkötés vagy válás utáni névváltoztatás
  • cégek székhelye vagy telephelye megváltozásának
  • cégnév-módosítás

Az alkalmazás segítségével az adatváltozásokat olyan közüzemi szolgáltatóknál lehet bejelenteni, mint a díjbeszedők, gázszolgáltatók, hulladékkezelők, kéményseprő-ipari közszolgáltatók, távhőszolgáltatók, villamosenergia-szolgáltatók, továbbá víz- és csatornaszolgáltatók. Országszerte közel 100 közműcégnél lehet így bejelenteni az adatokat. Emellett folyamatosan zajlik az elérhető szolgáltatói kör bővítése.

Néhány példa a díjszabásra magánszemélyeknek:

  • közműátírás = bruttó 1.795 Ft
  • adatváltozás = bruttó 295 Ft

Cégeknek, ügyvédi irodáknak is hasznos az alkalmazás, nekik külön díjszabás, illetve csomagok alapján dolgoznak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.