Pénzügy

Hajjaj, már a gazdag fiatalok is rettegnek a nyugdíj miatt

gazdagsag(210x140).jpg (Array)
gazdagsag(210x140).jpg (Array)

A lakosság mind szélesebb köre mozdul el a kockázatosabb befektetések felé és egyre többen gondolják úgy, hogy a befektetéseik menedzselését és a befektetési döntéseket inkább a privátbankárukra bíznák – derül ki többek között a Portfolio.hu interjújából, melyet az UniCredit Private Banking igazgatójával, Köles Gyöngyvérrel készítettek.

Magyarországon 5-10 év múlva már a fiatal vagyonosok lesznek túlsúlyban a privátbanki ügyfelek körében, az ő megjelenésükkel az eddiginél is jobban felértékelődik majd a privátbanki szolgáltatások online elérhetősége. Meglepő ugyanakkor a nemzetközi kutatások tanúsága szerint, hogy még a fiatalabb vagyonosok is aggódnak a nyugdíjas éveik életszínvonala miatt.

Mitől félnek igazán a fiatalabb vagyonosok?

A második generáció félelmei világszerte négy nagyon fontos kérdés körül koncentrálódnak – válaszolta erre a kérdésre Köles. A család és az egészség egy olyan témakör, ami már szerepel a fiatal vagyonosok gondolkodásának fókuszában. Ugyanígy foglalkoztatja őket az is, hogy vajon ki fog-e tartani a ma rendelkezésükre álló vagyon, és vajon képesek lesznek-e arra, hogy a családjuknak továbbörökítsék. Egyre drágábbak a minőségi egészségügyi szolgáltatások. Azt gondolnánk, hogy ez egy vagyonos ügyfelet nem foglalkoztat, de úgy tűnik, hogy mégis csak izgalmas a számukra.

Ami neki is meglepetés volt, hogy a következő privát banki ügyfél-generációt már világszerte izgatja, hogy idősebb korukban el tudják-e érni, illetve meg tudják-e tartani azt az életszínvonalat, amihez az aktív időszakukban hozzászoktak. Azt gondolnánk, hogy ez nem jelenthet problémát, de ha korábban egy évben három egzotikus utazás fért bele a költségvetésbe, és ma már csak egy, lehetséges, hogy ezt visszaesésként élheti meg az ügyfél – érzékeltette, miről is lehet szó például.

Ha bővebben is kíváncsi, olvassa el itt a teljes interjút!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik