Pénzügy

Quaestor-ügy: vidéki nyomozókra bízták az eljárást

rendőrautó, bűnügy (rendőrautó, bűnügy, police)
rendőrautó, bűnügy (rendőrautó, bűnügy, police)

Különböző megyékből verbuválták a nyomozócsoport tagjait, szállodában helyezik el őket.

Először budapesti rendőrök kezdtek nyomozni Quaestor-ügyben, de váratlanul lecserélték őket tíz vidékire – tudta meg a HVG.hu. Ez a nyomozócsoport vizsgálja, történhetett-e bűncselekmény a Quaestornál, és ha igen, mi. Ennek az eljárásnak a keretében mentek egyenruhások az új cégvezetőhöz, a tápiósági Orgován Bélához is, de kérdés, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi tud-e bármi érdemi információval szolgálni.

Az üggyel foglalkozó tízfős nyomozócsoport tagjait állítólag vidékről, különböző megyékből verbuválták össze. Külön irodát kaptak, elhelyezésüket szállodában oldja meg a rendőrség – értesült a lap. A nyomozás határideje egyelőre három hónap.

Orgován Béla egyszerű közmunkásként dolgozott azelőtt, hogy a Quaestor vezetője lett március 16-án. A HVG szerint többször volt büntetve főleg vagyon elleni ügyek és testi sértések miatt, a kilencvenes évek végétől. A hatóságok garázdaságot, ittas vezetést, veszélyes fenyegetést, rendzavarást, járművezetést eltiltás hatálya alatt, zsarolást és emberölés kísérletét is a számlájára írnak, utóbbi miatt összesen négy és fél évet ült. Gyanítható, hogy a cég ügyeivel kapcsolatban sok érdemi információval nem tud szolgálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik