Pénzügy

Varga új lakossági kötvényeket árul

varga-mihaly(430x286).jpg (varga mihály)
varga-mihaly(430x286).jpg (varga mihály)

A lassan negatívba forduló bankbetétek, csökkenő infláció közepette az is nagy szó, ha megőrizzük megtakarításaink értékét. Az új államkötvény jó választás lehet.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György ÁKK-vezérúj lakossági államkötvény kibocsátásáról tartott sajtótájékoztatót. A Portfolio tudósításában Varga azt mondta, hogy hamarosan új lakossági kötvényeket fog kibocsátani az ÁKK. 

“Biztos megtakarítás, kiemelkedő hozam” – ezt tudjuk jó szívvel ajánlani a magyar lakosság számára. Közel 2500 milliárd forintot ért el a lakossági államkötvények állománya. A Bónusz Kötény hosszútávon is biztos megtakarítás jelent a kisbefektetőknek – mondta el a miniszter.

Éppen mához egy évre indították el a Bónusz Magyar Államkötvényt, ez az apropója a mai bejelentésnek. A kibocsátás célja nyilván az volt, hogy alternatívát nyújtsunk a kamatok formájában a befektetőknek. A lakosság megszerette és megkedvelte ezt a megtakarítási formát: immár 71 százaléka magánszemélyek birtokában van – folytatta Varga Mihály.

A legkedveltebb ebben a hónapban a Prémium Magyar Államkötvény volt, ami jól kiegészíti a többi kötvénytípust. Bővíteni fogjuk azt, ahol vásárolni lehet állampapírokat. Nem kell tehát brókercéget választani, ahhoz, hogy állampapírt vegyünk – utalt Varga Mihály a független befektetési szolgáltatókba vetett lakossági bizalom megrendülésére.

FN24 vélemény

A lassan negatívba forduló bankbetétek, alacsony kamatszint, csökkenő infláció közepette az is nagy szó lesz, ha a jövőben megőrizzük megtakarításaink reálértékét. Úgy néz ki, hogy a magyar lakossági állampapíroknál, amely egyébként nagyon sokba kerül az adófizetőknek, el lehet érni egy alacsony, de stabil reálhozamot. Merészebb befektetőknek a részvényalapokat, abszolút hozamú alapokat ajánljuk. Ezek jóval kockázatosabbak, de hosszabb távon meghaladják az állampapírok hozamát is.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik