Pénzügy

Buda-Cash: Nyomozás indult

buda-cash (buda-cash)
buda-cash (buda-cash)

Volt házkutatás, lefoglaltak iratokat, gyanúsított még nincs, a brókerház vezetőit még nem hallgatták ki.

 

Sikkasztás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozás indult a Buda-Cash-ügyben, a brókerház vezetőit még nem hallgatta ki a rendőrség – közölte a Buda-Cash vezérigazgatóját, Tölgyesi Pétert védő Bánáti János szombaton a Hír TV-vel.

Az ügyvéd előző nap az MTI-nek azt mondta: nem menekültek külföldre a Buda-Cash vezetői, az országban vannak, és a hatóságok rendelkezésére állnak. Az ügyről annyit közölt, hogy védence a hétfői razzia előtt meghallgatást kért az Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőitől, és feltárta a cégcsoport 100 milliárd forinttal “köszönő viszonyban” álló hiányát.

Bánáti János szombaton a Hír TV-nek úgy nyilatkozott – miként a csatorna honlapján olvasható -, hogy “történtek a nyomozó hatóság részéről kényszercselekmények, tehát például házkutatás és lefoglalás, erről jegyzőkönyvek állnak rendelkezésre, és erről hivatalos tudomása van a Buda-Cash vezetőinek. Ismeretlen tettes ellen sikkasztás bűncselekményének a gyanúja miatt indult meg a nyomozás”.

A Buda-Cash Brókerház működési engedélyét február 24-én függesztette fel a Magyar Nemzeti Bank és korlátozó rendelkezéseket vezetett be a brókerházzal összefüggésbe hozható Dél-dunántúli Regionális Banknál és az ahhoz kapcsolódó pénzintézeteknél. A MNB gyanúja szerint a Buda-Cash valamennyi adatszolgáltatását meghamisította az elmúlt tíz évben, és jelentős ügyfélpénzekkel nem tud elszámolni. A kár elérheti akár a 100 milliárd forintos nagyságrendet is. További hírek az ügyben, itt. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik