Pénzügy

Hűtőpénz: újra lehet rá pályázni

Péntektől ismét lehet jelentkezni az Otthon Melege Programban a hűtő- és fagyasztógépek cseréjére. Pár nappal később pedig a kazáncsere- és ablakcsere-pályázatok is újraindulnak.

Összesen három energiahatékonysági pályázatot indítottak nemrégiben, fűtéskorszerűsítésre, háztartásigép-cserére és nyílászárók korszerűsítésére. A jelentkezést azonban október 28-án le kellett állítani, mert a pályázatok informatikai rendszere a túlterheltség miatt összeomlott. (Pályázni csak elektronikusan lehet.). A hibát mostanra sikerült kijavítani, így a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint mától indulhat újra a hűtőpályázat. Azonban most már nem egyszerre, hanem régiókra bontva.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Hűtőcsere

A hűtő- és fagyasztógépcsere pályázati menetrendje

A hűtő- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között lehet jelentkezni (vagy a forrás kimerüléséig).

Először a Nyugat-dunántúli régióból, azaz Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből pályázhatnak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, majd november 16-ától a többi magánszemély. Ezt követi meghatározott időpontokban a többi régió nyugdíjasa és nagycsaládosa, majd mindig két nappal később a többi pályázó.
A Dél-Dunántúl november 17-én, Közép-Magyarország november 20-án, Észak-Alföld november 23-án, Dél-ALföld november 26-án, Észak-Magyarország november 29-én és Közép-Dunántúl december 2-án startol.

Kazáncsere

A kazáncsere-pályázat menetrendje

A kazáncsere pályázatai november 19-e és 2015. január 31-e között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be, szintén régiónként különböző időpontokban.

Közép-Magyarország kezd november 19-én, majd Észak-Alföld következik november 21-én, aztán Dél-Alföld (november 24.), Észak-Magyarország (november 27.), Közép-Dunántúl (november 30.), Nyugat-Dunántúl (december 3.) és Dél-Dunántúl (december 6.) a sorrend.

Ablakcsere

Az ablakcsere-pályázat menetrendje

A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26-a és 2015. január 5-e között vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.

A sorrend ugyanaz, mint a kazáncserénél, csak a dátumok változnak.

Közép-Magyarország kezd november 26-án, majd Észak-Alföld következik (november 29-én), aztán Dél-Alföld (december 2.), Észak-Magyarország (december 5.), Közép-Dunántúl (december 7.), Nyugat-Dunántúl (december 9.) és Dél-Dunántúl (december 11.) a sorrend.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik