Pénzügy

Kóstolj komám! – álomállás diákoknak

Az egyik iskolaszövetkezet hirdette meg jó étvágyú egyetemistáknak a pénztárcabarát egészséges ételek tesztelését nyári munkaként. Méghozzá kiemelt bérrel!

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúly került a bölcsödei, óvodai és iskolai közétkeztetésre, gyermekeink egészségesebb táplálására. A közétkeztetési reform egyik fő lépése, hogy jelentősen csökkentsék az ételek cukor-, só- és zsírtartalmát, valamint növeljék a fehérje, zöldség és gyümölcs fogyasztását. Ez a reform azonban nem érinti az egyetemistákat.

Az étkezésen spórolnak

Az egyetemi diákélet számos költséggel jár, tankönyvek, lakhatás, szórakozás. Az étkezés csak az utolsó helyen szerepel, hiszen egy diák ezen tud leginkább spórolni. Tankönyvet venni kell, hogy legyen miből tanulni, albérletet és rezsit fizetni kell, hogy legyen hol aludni, a bulik az egyetemi, főiskolai élet szerves részét képezik.

Amin spórolni lehet, az étel, hiszen egy szelet vajas kenyér ugyanúgy megszűnteti a maró éhséget, mint a csirkemell roston zöldsalátával. Azonban az egészséges étrend szempontjából nem kérdés, hogy a szakemberek melyiket javasolják.

Íme az álomállás

A Pannondiák Iskolaszövetkezet a társadalmi felelősségvállalás keretében most abban szeretné segíteni a diákokat, hogy megtalálják Budapesten azokat a helyeket, ahol a pénztárcájukhoz mérten a lehető legegészségesebb ételeket tudják fogyasztani nap, mint nap – mondta az iskolaszövetkezet elnöke, Touré Fatime.

A cél elérése érdekében egy állomállást hirdettek meg, melyre olyan diákok jelentkezését várják, akiknek nagy az étvágyuk és több ételt is végig tudnak kóstolni egy alkalommal. A jelentkezőknek egy mások számára is hasznos beszámolót kell adniuk a látogatott helyekről, az ételek minőségéről, a vendéglátás színvonaláról, legyen az pozitív vagy negatív kritika.

Így fizetnek

Fő cél a szolgáltatás teljes körű felmérése, hogy konkrét tényeket közölve a diákok tudják, hogy hova érdemes betérni. A megcélzott éttermek mind könnyen megközelíthető, pénztárcakímélő megoldásokat kínálnak. A kérdés csak az, hogy lehet ezeken a helyeken olcsón, de minőségi ételeket enni.

De mitől álomállás ez? A pályázatot elnyert diák a barátaival együtt ingyen ehet, ihat és ezért még fizetést is kap. Kiemelt, óránként 3000 forintos díjazásban részesül. Ezért nem kell mást tennie, mint elmondani a véleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik