Pénzügy

Bankszámlákat mond fel a Citibank

A Citi szerint csak az alvó számlákat törölték, de van olyan ügyfél is, akinek rendes forgalom volt a számláján, mégis a drágább csomagba sorolták – írja az Index.

A felmondott számlák között többféle típus is van. Az Index szerint ezek helyett az új nullaforintos számlára térhetnek át a Citi ügyfelei, amelyben ugyan több szolgáltatás (a készpénzfelvétel, az online utalás és a kártyás vásárlás) valóban ingyenes, ám a számlavezetési díj havonta csaknem 4000 forint, amennyiben az egyenleg nem éri el a kétmillió forintot.

A banknál arra az Index azon kérdésére nem válaszoltak, hogy hány ügyfél számláját mondták fel, és arra sem, hogy milyen számlákat. A válaszként elküldött közlemény szerint a felmondott számlák “általában hosszabb ideje alvó számlák, vagy csak minimális aktivitás történik rajtuk”, és a Citi a szokásos üzleti felülvizsgálata eredményeként hozta meg a döntést a megszüntetésekről.

Bár lehet, hogy “általában” valóban alvó számlákat számoltak fel, a lap egyik olvasója szerint az ő most megszüntetett Shell-Citibank gold hitelkártyáján havi többszázezres forgalom volt. Állítása szerint a Citi nem is indokolta neki, hogy miért mondta fel a kártyáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik