Pénzügy

Egymillióba került a fagyi

fagyi (fagyi, )
fagyi (fagyi, )

A pultos lány nem kertelt az adóellenőröknek.

Egy pécsi fagylaltozót büntettek meg egymillió forintra a NAV munkatársai, mert nem kaptak nyugtát az egy gombóc fagyi mellé – írja a baon.hu.

A lap szerint amíg az ellenőrök bent voltak, egyszer sem használta a pénztárgépet. Amikor kérdőre vonták, őszintén kitálalt: a főnöke kérte, hogy csak minimális összeget üssön be naponta.

Az egymillió forintos bírság a kiszabható legmagasabb, azért büntték ilyen szigorúan a céget, mert már nem először bukott meg ilyen mulasztással – olvasható a lapban.

Amikor tényleg egymilla a fagyi

1946. július 14-én Magyarország a legjobban teljesítve világcsúcsot döntött: a pengő egy nap alatt 348,46%-ot vesztett értékéből, 11 óra alatt megduplázódtak az árak. Júniusban egy kiló kenyér 5,85 milliárd pengőbe került, de másnap már haszonnal lehetett továbbadni… Végüll jött a forint, egy belőle 400 000 kvadrillió pengőt ért.

A világcsúcsunkat csak 2008-ban a Robert Mugabe által elnökölt (helyesebben anarchiába taszított) Zimbabwe tudta megdönteni – az azévi infláció 150 000% volt, a csirke ára 236-szorosára nőtt, 10 milliós volt a legnagyobb bankjegy. Mugabe ismerős módszereket alkalmazott: 2000-ben hozott földreformjának eredménye az lett, hogy a termőterületek az uralkodó csatlósainak kezébe vándoroltak, és szakértelem híján hamar tönkre is mentek.

Lassan érdemes lesz lefagyasztani némi kenyeret és csirkét.

A NAV pedig szüljön sünt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik