Pénzügy

Vasutassztrájk lesz június végén

admin
admin

2011. 06. 07. 15:22

Sztrájkra készül a Mozdonyvezetők Szakszervezete. A nyugdíjszabályok változása ellen demonstrációra is készülő vasutasok kétszer, június 29-én és július 7-én tartanának munkabeszüntetést.

Június 9-i, csütörtöki demonstrációján jelenti be a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), hogy sztrájkba lép a korengedményes nyugdíj eltörlése ellen, az ugyanis szerintük súlyos érdeksérelmet, egzisztenciális fenyegetést jelent a mozdonyvezetőknek – értesült a Sonline.hu.

Az fn.hu-nak több szakszervezeti vezető, köztük Borsik János, a MOSZ ügyvezető alelnöke is megerősítette, hogy a tüntetések mellett valóban várható szakmai sztrájk június végén.

A somogyi lap szerint a szakszervezet tagsága körében egyelőre nem élvez túl nagy támogatást a sztrájk ötlete. Somogyban például a mozdonyvezetők harmada sem támogatja, ugyanis nem értik, miért éppen most akar sztrájkot a vezetőség, amikor a mozdonyvezetőket is érintető megszorító intézkedéseket – köztük a korkedvezményes nyugdíjét már korábban bejelentette kormány.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.