Pénzügy

Magyar egyetem a világranglista élén

A Financial Times 2009-ben újra rangsorolta Európa és a többi földrész legjobb általános menedzsment mesterképzéseit. Az első helyre a CEMS MIM (The Global Alliance Management Education) program került, amelyben hazánkban egyedüliként a Budapesti Corvinus Egyetem vesz részt.

Az BCE Gazdálkodástudományi Karának gazdálkodási szakos nappali képzését a világ legjobb félszáz intézményéből álló globális mezőnyben a 44. helyre sorolta az újság.

A rangsorolásnál az iskolák adatai mellett a végzett hallgatók véleményét is figyelembe vették. A Corvinus különösen ezen értékelésnél szerepelt jól. Az egykori diákok karrierlehetőségét tekintve 33., a fizetések rangsorában a 27. lett.

A Financial Times által készített rangsorolás világméretű. A megmérettetésben olyan nemzetközi minőségbiztosítási rendszer alapján átvilágított és elfogadott képzési programok vehettek részt, amelyek ötéves képzést nyújtanak, befogadnak BSc diplomával már rendelkező, más intézményben végzett hallgatókat, idegen nyelven oktatnak, és külföldi partnerintézményekkel közös képzési programokat indítanak.

A felmérésbe előzetes szűrést követően a világ legjobb egyetemi szintű oktatása került be, amelyből 50 intézményt rangsoroltak. A Corvinusra vonatkozó adatokat itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik