Pénzügy

Az APEH-hez és a Google-hoz vágynak a pályakezdők

A legmozgékonyabbak a francia, ír, portugál egyetemisták, akik egy jó állásért a világ végére is elmennének, ugyanakkor a csehek, a lengyelek és a magyarok nehezen mozdulnak - írta a Népszabadság.

A Trendence Intézet felmérése szerint a leendő mérnökök kissé bizonytalanabbnak látják karrierindításukat – 39,5 százalékuk korántsem biztos az álláskeresés eredményében -, míg a közgazdászoknak 32,6 százaléka állítja ugyanezt. Magyarországon a mérnökhallgatók csaknem fele talál e téren aggódni valót, míg a közgazdászoknak csak 38 százaléka.

A megkérdezettek többsége bízik abban hogy négy-hat hónap alatt megfelelő munkát talál, igaz, ehhez a mérnököknek átlagosan 18, míg a gazdasági szakon végzetteknek 24 állást kell megpályázniuk. A magyar diákok helyzete javult a tavalyi évhez képest, hiszen az első állás megszerzéséért tavaly még 20-29 interjú szükségeltetett, az idén 18-23 is elég lehet.

Magyarországon a végzet közgazdász elsősorban a Magyar Nemzeti Banknál és az APEH-nél szeretne dolgozni, míg a mérnököknél a Google, a BMW és a Microsoft vezet – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik