Pénzügy

Kampány a dolgozók szívéért

Újra kiválasztják a szívbarát munkahelyeket. A munkahelyi egészségfejlesztést hirdető kampány a stresszmentes céges környezet megteremtését díjazza. Tavaly több mint száz pályázó volt, az idén is legalább ennyit várnak a szervezők. A pályázatra augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

A Szívbarát Munkahely pályázat célja, hogy munkaidőben is minél több cég és dolgozó figyeljen oda szívének egészségére. A munkavállalók ösztönzését, a program népszerűsítését és a jó példák bemutatását is fontosnak tartják a szervezők.

Több tanulmány is felhívta már a figyelmet arra, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések – amelyek a folyamatos, munkahelyi stresszre is visszavezethetők – okozzák a legtöbb halálesetet a világon. A pályázat kérdőívét és a kritériumrendszert szakértők, az Országos Egészségfejlesztési Intézet képviselői, Gábor Edina főigazgató és Monspart Sarolta dolgozták ki.

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, és a legjobb pályázatot beküldők cége értékes nyereményekkel lesz gazdagabb. Kisvállalat (1-10 fő), középvállalat (11-59 fő) és nagyvállalat (60 fő felett) kategóriában lehet pályázni. Pályázati díjat nem kell fizetni, és csak magyarországi székhelyű cégek versenyezhetnek. A jelentkezési lap a pályázat honlapjáról tölthető le. A beadási határidő augusztus 31.

Magyarország leginkább szívbarát munkahelyei közé bekerülni jó reklám lehet egy cégnek. Emellett a három kategória dobogósai tárgyi nyereményeket – ásványvizet, teákat, egészséges ételeket, újság- és könyvcsomagot, robotgépeket, csocsóasztalt, masszázst, bicikliket, testre szabott egészségfejlesztő programot – is nyerhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik