Pénzügy

Háromezernél több látogató az ELTE állásbörzéjén

Több mint háromezer hallgató látogatott el szerdán és csütörtökön az Eötvös Loránd Tudományegyetem második összegyetemi állásbörzéjére. A munkaadók kifejezetten pozitívan értékelték, hogy nemcsak a végzősök és a diplomások, hanem alsóbb éves egyetemi és főiskolai hallgatók is kilátogattak a rendezvényre – közölték a tapasztalatokat összegezve a szervezők pénteken az MTI-vel.

A börzén részt vevő cégek elsősorban a magas szintű nyelvtudással és jó számítástechnikai ismeretekkel rendelkező fiatalokat keresték, a diákok közül pedig az informatikai, a természettudományos és a bölcsész szakokon tanulók jöttek el legtöbben – olvasható az ELTE közleményében.

A kiállító munkaadók nem kifejezetten a szakirányú végzettség, hanem inkább a kompetenciák és a képességek alapján akarták megismerni a potenciális új munkatársaikat. Emiatt azoknak a végzős hallgatóknak is lehetőségük nyílt az érvényesülésre, akik munkaerő-piaci szempontból kevésbé népszerű szakokra járnak, vagy ilyeneken végeztek a közelmúltban.

A kínált kezdő fizetés átlagosan bruttó 200 000 és 300 000 forint között alakult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik