Pénzügy

Szakképzésekre még lehet jelentkezni

Lezárultak az idei pótfelvételi jelentkezések, ám azoknak, akik most kaptak észbe, hogy mégis tovább kellene tanulni, már csak néhány szakképzés és OKJ-s tanfolyam áll a rendelkezésére. Szeptemberi határidővel még lehet jelentkezni például adminisztrátori képzésre is.

Az egyetemek, főiskolák által meghirdetett alapszakokra, mesterszakokra, kiegészítő alapképzésekre, diplomás képzésekre és felsőfokú szakképzésekre a pótfelvételi időszak lezárult a héten. Azok azonban, akik idén mégsem a felsőoktatás mellett döntöttek, még gondolkodhatnak egyéb lehetőségeken, így az OKJ-s képzéseken és egyéb tanfolyamokon.


Akinek most jött meg a kedve a tanuláshoz, még mindig részt vehet szakirányú képzéseken, tanfolyamokon: ezek jelentős részére még szeptember elejéig lehet jelentkezni.


Az ország legtöbb szakképző iskolájában az OKJ-s képesítéssel nem rendelkező, de érettségit szerzett fiatalok – vagy olyanok, akiknek már van egy szakképesítésük, és ezt szeretnék magasabb szintre fejleszteni – 22-23 éves korukig ingyen tanulhatnak. Sokféle szakmát kínálnak nekik, legtösször olyanokat, amelyekkel könnyen el tudnak helyezkedni. Középfokú OKJ-s képesítést szerezhetnek adminisztráció, idegenforgalom és marketing területen, vagy lehet belőlük akár ingatlanközvetítő, illetve értékbecslő is.


Ha a fiatal nem tudott elhelyezkedni, vagy még tanulna, akkor a szakképző iskolák mellett érdemes meglátogatni a területileg illetékes munkaügyi központot is, ott is segítenek a testhez álló képzés megkeresésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik