Pénzügy

Nem kell fél napot dolgozniuk a szolnoki sebészeknek

December 31-ig marad a régi munkarend a szolnoki Hetényi kórház baleseti sebészetén, a túlmunkadíj ügyében pert nyert orvosok megkapják a bérkiegészítő juttatásokat és minden tervezett műtétet elvégeznek az osztályon – közölte Tokár István.

Az intézményt fenntartó Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a régi rendszer átmeneti fenntartásáról, illetve a jövő évre vonatkozó munkarend december 15-ig történő kidolgozásáról közvetlenül a sajtótájékoztató előtt született megállapodás az orvosok, a kórház vezetője, valamint közte.

A szolnoki megyeházára a média képviselőit a meghívó szerint eredetileg azért hívták, hogy ismertessék a Hetényi kórház baleseti osztályán novembertől bevezetett új munkarendet, amely többek között 12 órás műszakra kötelezte volna az orvosokat.

A megyei önkormányzat elnöke közölte: az érvényes “túlóra-szabályok” alapján a 48 és 60 óra közötti heti túlmunkát 50 százalékos, a 60 óra feletti esetben pedig 60 százalékos bérkiegészítéssel számolja el a kórház. Az ügyeletet ellátó orvosnak pedig egy szabadnapot biztosít az intézmény – fűzte hozzá Tokár.

Szántai Katalin, az orvosok jogi képviselője félsikernek minősítette a megállapodást, mondván: “mindkét fél részéről időnyerés van”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik