Gazdaság

Még kérnek valamit Orbántól a nyugdíjasok

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 11. 14. 07:01

A kormányfő aláírására várnak parlamentjük képviselői.

A Magyarországi Nyugdíjas Parlament képviselői néhány napja Brüsszelben tartották kihelyezett ülésüket. Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke közölte, hogy szakértőkkel, civil szervezetekkel és EP képviselőkkel konzultálva áttekintették a Szociális Jogok Európai Pillérével kapcsolatos célkitűzéseket és az aláírásra kész dokumentumot.

Megállapították, hogy a fenti dokumentum tartalma és szellemisége nagy mértékben megfelel a magyarországi nyugdíjas társadalom igényeinek, és érdekeinek.

A nyugdíjas parlament képviselői támogatják Orbán Viktort, hogy a november 17-i Szociális Európai Csúcson Magyarország nevében csatlakozzon az aláíró állam- és kormányfőkhöz.
Állásfoglalásukban kérik, hogy mielőbb ültessék át a dokumentumban foglaltakat a hazai jogrendszerbe, amihez szakmai tapasztalataikat és társadalmi kapcsolatrendszerüket is felajánlják.

Korábban Orbán Viktor tárgyalt Luca Visentinivel, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) főtitkárával, aki később azt mondta, a magyar kormányfő arról tájékoztatta, hogy két feltétellel támogatná a szociális pillért. Az egyik a négy visegrádi ország álláspontjának figyelembevétele, a másik, hogy a szociális pillér 20 alapelvei ne sértsék a már elért eredményeket a tagállamokban.

Luca Visentini szerint a szociális pillér egy intézkedéssorozat, amely az EU polgárainak minimális szintű szociális normákat nyújt, így segíti, hogy csökkenjenek a különbségek a tagállamok között. Az ETUC főtitkára később tárgyalt Takács Szabolcs államtitkárral, aki szerint a szociális pillér céljaival Magyarország egyetért, de azok megvalósításakor a szociális szempontok mellett ugyanolyan fontosnak tartja a gazdaságiakat is.

Debrecen, 2017. január 7.
Nagy Sándorné halápi õstermelõ tálcás tojást rak az asztalára. Változatlan, a 2016. év végi áron kínálják a tojást a debreceni piacon.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Koldusbot juthat a vidék nyugdíjasainak: 18 ezer forint/hó
Siralmas lehet az ellátás. A közmunkások mellett az őstermelők és napszámosok is bajban lesznek.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.