Gazdaság

Titokban verte volna dobra a milliárdos ingatlant Pécs városa

A polgármester teljes átláthatóságot ígért, mégse engedték be az árverésre azt, aki nem tett le százmillió forintot. Végül nem is jelent meg senki.

Bár Páva Zsolt polgármester transzparens eljárást ígért, szerdán kizárták a nyilvánosságot arról az árverésről, amelyen a 7,5 milliárdos hiányt görgető pécsi önkormányzat a Bőrklinika ingatlanát akarta értékesíteni, csaknem egymilliárd forintért. Erről a Zoom.hu írt.

Páva korábban a pécsi közgyűlésben azt mondta, ha valaki az árverés minden elemére kíváncsi, az menjen a városházára október 25-én. Ezt a javaslatot a sajtó munkatársai mellett ellenzéki képviselők is megfogadták, azonban a városháza portáján nem jutottak túl, arra hivatkozva, hogy csak az vehet részt az aukción, aki százmillió forintot letétbe helyezett.

A titkolózás végül feleslegesnek bizonyult, mert egy érdeklődő sem jelent meg, senki nem adott ajánlatot. Az eljárás érvénytelen lett, Keresztes László Lóránt LMP-s képviselő azt mondta, úgy tudja, legközelebb fél év múlva lehet ismét árverezni az ingatlant.

A polgármester korábban a közgyűlés előtt elmondta: van konkrét befektető az épületegyüttesre, és az építési szabályzatot is készek módosítani, ha elkel az ingatlan. Az ellenzék azt sejtette, hogy mindezzel az önkormányzat Fidesz-közeli magánvállalkozónak akar kedvezni.

Fotó: MTVA bizományosi / Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik