Gazdaság

Félmilliós fizetésért keresnek idősgondozókat

Rugalmas munkaidő, határozatlan idejű munkaszerződés közvetlen a munkaadóval, munkáltatói egészségügyi és nyugdíjgondoskodás, legalább 30 nap szabadság és havonta minimum 1500 eurós (azaz félmillió forintos) fizetés. Elsőre azt gondolhatja az ember, túl jól hangzik ez ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig mindez nem álom, ha valaki hajlandó itt hagyni Magyarországot és Németországba, Ausztriába vagy Nagy-Britanniába költözni, és idősek otthonában dolgozni, írta a Pénzcentrum. Az oxfordi székhelyű Oxford Aunts Care idősek otthonában például 8 hétre 4928 fontot, vagyis több, mint 1,7 millió forintot fizetnek, és a szállás mellé teljes ellátást is biztosítanak.

Hatalmas a kereslet, így a magyar szakképzett ápolók válogathatnak is. A legtöbb munkához viszont elengedhetetlen a középszintű nyelvtudás, és a szakirányú végzettség. Ugyanakkor az oxfordi intézménynél azt írják, gondozás vagy ápolás területén szerzett gyakorlatot (önkéntes gondozói munkával szerzett gyakorlatot) is elfogad a cég. A jogosítványt szintén sok helyen elvárják.

Ha valaki mindezt olvasva úgy döntene, azonnal csomagol és költözik nyugatra, azért érdemes észben tartani, hogy noha első látásra a körülmények és a fizetések is jobbak, mint Magyarországon, az élet külföldön sem csupa móka és kacagás. Hogy mire is gondoljunk, arra is hoz példákat a cikk.

Kiemelt kép: MTI, Kallos Bea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik