Gazdaság

Eladtak 40 Spar áruházat

Mintegy 40 Spar áruházból álló csomagot értékesített a német Tengelmann csoport ingatlanbefektetési cége, a TREI Real Estate az Erste Alapkezelő által menedzselt befektetési alapoknak. A tranzakció ezzel az első félév legnagyobb kiskereskedelmi értékesítése volt Magyarországon – közölte a Colliers.

Az ingatlancsomag kereskedelmi egységeinek (két kivétellel) minden eleme a Spar Magyarország Kft. részére hosszú távon bérbe adott kiskereskedelmi egység. A portfolió összterülete meghaladja a 39 500 négyzetmétert és az egyes szupermarketek az ország összes nagyvárosában megtalálhatóak, többek között Budapesten is, ahol 13 áruház cserélt gazdát. Az áruházak korábban a szintén Tengelmann tulajdonba tartozó Plus élelmiszeráruház-láncnak voltak bérbe adva, addig, míg a Sparral 2008 végén egyesültek. A megegyezést a hónap utolsó napján véglegesítették az Erste Alapkezelő Zrt.-vel.

Ezzel a tranzakcióval a TREI Real Estate sikeresen konszolidálta magyarországi tevékenységét és a meglévő portfóliójának végleges értékesítését. Az osztrák portfólió eladását követően Magyarországon másodikként sikerült a csoportnak a stratégiai célját megvalósítania, amivel folytathatja az egyesült államokbeli, német, cseh és lengyel ingatlanfejlesztési projektekre való összpontosítást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik