Gazdaság

A Spar vette meg a Palóc nagyker egyik boltját

A Magyar Nemzet információi szerint eddig mindössze egyetlen üzletét tudta eladni a csődbe jutott Palóc Nagykereskedelmi Kft. A vevő a Spar volt, egy szolnoki boltot vett meg az üzletlánc – tudták meg a sajtóosztálytól.

Hogy a többi 90 üzlettel mi történik majd, arról egyelőre csak találgatni lehet. A boltokra információik szerint a Coop is pályázik, tőlük azonban nem kaptak visszajelzést erre vonatkozóan.

Magánszemély érdeklődőkről is hallani a piaci pletykák alapján. A lapnál úgy tudják, a lehetséges vevők kivárnak, hogy minél olcsóbban jussanak hozzá az üzletekhez.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, Nógrád megye legnagyobb munkáltatójánál tavaly szeptemberben rendeltek el csődeljárást. A bolthálózat a CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltetett a térségben, de az elmúlt három évet veszteséggel zárta.

A bolthálózat részben a kormány új szabályozása, részben a rossz gazdálkodása miatt ment csődbe. 

A Palócker csődjéről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Mint arról beszámoltunk, a kormány 2014-ben arról határozott, hogy a nagy forgalmú kiskereskedelmi bolthálózatokat be kell zárni, ha két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív. Az eredetileg a külföldi multik ellen kitalált szabály így meggyorsította a volt CBA partner csődjét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik