Gazdaság

Feljelentik a kéményseprőket

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 04. 13. 08:44

Mármint az egyik kéményseprő-szervezet a másikat. Nem hoztak szerencsét egymásnak. A Magyar Nemzet ugyanis arról ír, hogy feljelentést tesz a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ), mert a birtokába jutott dokumentumokra alapozott gyanúja szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprő munkatársai egy magáncég nevében is végeznek főmunkaidőben kéményellenőrzési munkákat az állami szervezet eszközeivel, felszereléseivel.

A KOSZ elnöke a napilapnak azt mondta, az OKF csak a lakossági füstelvezetőket ellenőrizhetné a jogszabályok szerint, mégpedig tavaly július óta ingyenesen.

De a közelmúltban – azt gyanítják, az OKF közreműködésével – létrejött egy kibogozhatatlan tulajdonosi hátterű vállalkozás, amely az egész országra vonatkozó szolgáltatói engedélyt kapott a vállalkozások kéményeinek ellenőrzésére.

Nem kis piac ez, a cégektől akár 15-20 ezer forintot is elkérhetnek az ellenőrzésekkor a kéményseprő-szolgáltatók. Az elnök szerint az OKF seprői állami egyenruhában és felszereléssel más társaság javára is végeznek munkát. Ami felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Cikkünk megjelenése után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ahogy eddig is, most is határozottan cáfolta azt a kéménysepréssel kapcsolatban megjelent alaptalan és félrevezető hírt, amely szerint közreműködött volna egy piaci szolgáltató létrehozásában. A szervezet visszautasít minden olyan vádat és rágalmat, amely azt sugallja, hogy bármelyik vezetője tisztességtelen módon anyagi haszonra tenne szert.

A katasztrófavédelem minden olyan ügyben vizsgálatot indít, amelynél felmerül az összeférhetetlenség gyanúja vagy más, etikailag kifogásolható körülmény. Ilyen esetekben haladéktalanul és az előírásoknak megfelelően jár el a szervezet.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.