Gazdaság

Feljelentik a kéményseprőket

Mármint az egyik kéményseprő-szervezet a másikat. Nem hoztak szerencsét egymásnak. A Magyar Nemzet ugyanis arról ír, hogy feljelentést tesz a Kéményseprők Országos Szakszervezete (KOSZ), mert a birtokába jutott dokumentumokra alapozott gyanúja szerint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprő munkatársai egy magáncég nevében is végeznek főmunkaidőben kéményellenőrzési munkákat az állami szervezet eszközeivel, felszereléseivel.

A KOSZ elnöke a napilapnak azt mondta, az OKF csak a lakossági füstelvezetőket ellenőrizhetné a jogszabályok szerint, mégpedig tavaly július óta ingyenesen.

De a közelmúltban – azt gyanítják, az OKF közreműködésével – létrejött egy kibogozhatatlan tulajdonosi hátterű vállalkozás, amely az egész országra vonatkozó szolgáltatói engedélyt kapott a vállalkozások kéményeinek ellenőrzésére.

Nem kis piac ez, a cégektől akár 15-20 ezer forintot is elkérhetnek az ellenőrzésekkor a kéményseprő-szolgáltatók. Az elnök szerint az OKF seprői állami egyenruhában és felszereléssel más társaság javára is végeznek munkát. Ami felveti a hűtlen kezelés gyanúját.

Cikkünk megjelenése után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ahogy eddig is, most is határozottan cáfolta azt a kéménysepréssel kapcsolatban megjelent alaptalan és félrevezető hírt, amely szerint közreműködött volna egy piaci szolgáltató létrehozásában. A szervezet visszautasít minden olyan vádat és rágalmat, amely azt sugallja, hogy bármelyik vezetője tisztességtelen módon anyagi haszonra tenne szert.

A katasztrófavédelem minden olyan ügyben vizsgálatot indít, amelynél felmerül az összeférhetetlenség gyanúja vagy más, etikailag kifogásolható körülmény. Ilyen esetekben haladéktalanul és az előírásoknak megfelelően jár el a szervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik