Gazdaság

Milliárdokat költenek a békásmegyeri piac megújítására

A kerület polgármestere nem titkolja, kinek köszönhető a vaskos állami támogatás.

4,8 milliárd forintért fejlesztik a békásmegyeri piacot – erről a III. kerület fideszes polgármestere, Bús Balázs beszélt hétfőn újságíróknak.

A polgármester elmondta: a kerület költségvetése 30,5 milliárd forint, ebből a kötelező feladatok mellett számos fejlesztésre különítettek el önrészt. Folytatják az egészségügyi és oktatás-nevelési intézmények felújítását, és a teljes városrészre kiterjesztenék a térfigyelő kamerahálózatot.

Bús szerint soha ilyen mértékű állami támogatást nem kapott Óbuda, mint most,

és ebben fontos szerepe van a kerület országgyűlési képviselőjének, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek is.

Puskás Péter alpolgármester azt mondta: a leromlott állapotú békásmegyeri piac pavilonjait teljesen le kell bontani és rehabilitálni. A következő hetekben írják ki a generálkivitelezőre vonatkozó közbeszerzési pályázatot, az építkezés 2017 nyarától 2019 nyaráig tarthat. Szem előtt tartják, hogy a jelenlegi bérlőknek a legkisebb legyen a vesztesége, így ideiglenesen új pavilonokat építenek egy Pünkösdfürdő utcai parkolóban, ott működhet tovább a piac az új elkészültéig.

A tervek közt szerepel a Flórián tér rendezése is. Virág Benedek, az Óbudai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta: forgalomtechnikai és örökségvédelmi tanulmányt készítettek, májusban pedig kitelepüléseket tartanak, hogy megismerjék az emberek véleményét, elképzeléseit. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik