Gazdaság

Helyreigazítás

A 2017.02.16-án megjelent, Megszólalt a brókercég tulajdonosa, akinél razziát tartott a rendőrség című cikkünkben:

Valótlanul állítottuk, hogy „a CP-nél és IT-nél ugyanazon értékesítési modell volna érvényben”. A valóság ezzel szemben az, hogy a két társaság eltérő módon működik.

Valótlanul híreszteltük, hogy a cég közvetítő szerződéseket kötött volna bárkivel, amikor azt állították: az egyik ügyfél szerint vele nem kötöttek ilyet. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT senkivel sem köt közvetítői szerződést, mivel nem brókercég.

Valótlanul híreszteltük, hogy az egyik ügyfelet „az ügyletek előtt mindig felhívta valaki a cégtől, hogy a beleegyezését kérje egy-egy tranzakcióhoz. A valóság ezzel szemben az, hogy az IT nem értékesít részvényeket és nem működik közre egyéb tőzsdei termékek adásvételében sem.

Valótlanul állítottuk, hogy az IT Disney IPO bevezetésével hívott fel ügyfeleket. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Disney tőzsdei bevezetésére 1940-ben került sor.

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a társaság az állítólagos 2015-ös kibocsátásokat úgy ajánlotta, mint amelyen biztosan extra hasznot lehet elérni. A valóság ezzel szemben az, hogy a társaság nem ígér biztos hozamot ügyfeleiknek.

Valótlanul híreszteltük, hogy az IT ügynökei 18 és 26 év közötti fiatalemberek, a valóság ezzel szemben az, hogy idősebb munkavállalók is dolgoznak a társaságnál.

Valótlanul híreszteltük, hogy a munkatársak kizárólag jutalékot kaptak, abból éltek. A valóság ezzel szemben az, hogy a társaság állandó, fix fizetést ad munkatársainak.

Azt a valós tényt, hogy a munkatársaknak nem volt brókervizsgájuk, abban a valótlan színben tüntettük fel, mintha az IT munkatársainak kellene ilyennel rendelkezniük. A valóság ezzel szemben az, hogy a befektetési szolgáltatásokat nem az IT (hanem a Goldenburg-csoport) nyújta az ügyfeleknek, így az IT munkatársainak nem kell brókervizsgával rendelkezniük.

Valótlanul híreszteltük, hogy az IT működése a pénzügyi ágazatban boiler roomként, magyarul kazánházként, emlegetett társaságokat mintázza. A valóság ezzel szemben az, hogy a társaság kereskedési platformot értékesít, nem vesz részt tőzsdei műveletek végzésében, így nem is lehet kazánház-társaságként leírni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik