Gazdaság

Bezárhatnak a belvárosi romkocsmák Budapesten

Egy belvárosi romkocsma tulajdonosa nemrég azzal kereste meg a Pénzcentrumot, hogy az önkormányzat határozata szerint az évek óta működő népszerű helyet nem üzemeltetheti tovább.

A határozatban leírják, a helyet legfeljebb 90 napra be kell zárnia, de ha a hiányosságokat nem pótolja, akkor egy újabb hasonló értesítésre számíthat.

Az önkormányzat azt kifogásolja, hogy a használaton kívüli telken felállított egység nem elég magas, holott azt már az engedélyek kikérésekor is lehetett tudni, hogy a szabályoknak nem megfelelő.

A VII. kerületi építész iroda a lap megkeresésére arról tájékoztatott, mivel a romkocsma nyílt terepen van, zavarja a környezetében élőket a zajjal, másrészt romlik a környezet köztisztasága a nem rendeltetésszerű használat miatt. 

A Pénzcentrum úgy tudja, hogy akár öt VII. kerületi vendéglátóhelyet is bezárathatnak, még ha csak átmenetileg is.

A lap cikkében megjegyezte, ha valóban bezáratnák a romkocsmákat, jó eséllyel esne az ingatlanok értéke is a városrészben.

UPDATE

A Szimpla Kert korábbi – közlésünkkel ellentétben – nem érintett az önkormányzat által megkeresett romkocsmák között, nem kaptak ilyen határozatot, ugyanis nem foghíjtelken helyezkedik el a vendéglátó egységük, ami minden tekintetben a megfelelő hatósági engedélyek birtokában működik.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik