telekom (telekom)
Gazdaság

600 millióra büntették reklámjai miatt a Magyar Telekomot

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2017. 01. 19. 11:42

A versenyhivatal szerint a szolgáltató nem tárgyilagosan hasonlította versenytársaihoz 4G hálózatát.
Korábban a témában:

600 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekom Nyrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal jogsértő reklámok miatt.

A hivatal közleménye szerint 2014 októbere és 2015 júniusa között a szolgáltató olyan reklámokat tett közzé, melyekben nem tárgyilagosan vetette össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát.

A versenyhivatal álláspontja szerint „a legnagyobb 4G hálózat” szlogennel futó kampánynál nem teljesült az ellenőrizhetőség követelménye, a Telekom által hivatkozott lefedettségi térképek ugyanis alkalmatlanok az országos lefedettséggel kapcsolatos állítások pontos ellenőrzésére.

Hozzátették: nem tekinthető tárgyilagosnak az a közlés sem, hogy egy adott pillanatban egy mobilszolgáltató hálózatának országos lefedettsége a legnagyobb, ha egyébként a 4G mobilszolgáltatási sajátosságok alapján megállapítható, hogy egy ilyen állapot nem tartható fenn a gyorsan zajló hálózatfejlesztések miatt.

A Magyar Telekom az MTI megkeresésére úgy fogalmazott: álláspontjuk szerint a Magyarország legnagyobb 4G hálózatáról szóló reklámállítás nemcsak valós volt – amint azt a GVH határozata is kimondja -, hanem ellenőrizhető és tárgyilagos is. Ezért

bíróságon fogják megtámadni a határozatot.

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.