Gazdaság

Tarlós: Kétségbeejtő a helyzet

A metró biztonsági felújításához a költségek készen állnak, mégsem kezdődött még el az M3-as metró felújítása, mondta a főpolgármester a Kossuth rádióban.

A hármas metró felújításával 2012 óta vesződik a főváros, a főpolgármester szerint ehhez hamarabb hozzá kellett volna fogni, mint a négyes metróhoz. Röhej, hogy emiatt Orbánhoz kellett fordulnia.

Tarlós szerint a jelenlegi közbeszerzési szabályokkal is csak a baj van, mert végtelen időhúzásra adnak lehetőséget. Szívesen megígérné, hogy a megállók is fel lesznek újítva, de a biztonság az első, állítja.

Az Egyesült Államokban is láttam retró megállókat, mondta.

Ha belátható időn belül nem lesznek itt a metrópótló buszok, a metrók nem fognak megállni az állomásokon. De ha márciusban el tudják kezdeni a kivitelezési munkákat, 2019-re végezhetnek is. Ha nem, akkor 2017-ben leállíthatják a metróforgalmat, aminek a főpolgármester szerint hatása lehet a 2018-as választásokra.

Ma még a szakértők szerint nem életveszélyes a metró.

De mihelyt ilyen véleményt kap, a BKV vezérigazgatója le fogja állítani a közlekedést.

A szuperkórházról azt mondta, ezt már nem tudja követni. Nem érti, korábban miért kérdezték meg őket, ha most azt mondta Lázár is, a szakértőknek kell dönteni a kérdésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik