Gazdaság
A Sakk és póker - krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról című könyv bemutatója

247 milliót költ el Matolcsy alapítványa doktori képzésre

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 09. 29. 07:43

Gyakorlatorientált, speciális angol nyelvű doktori képzés indult a győri Széchenyi István Egyetemen a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával, közölte Dubéczi Zoltán, a jegybank oktatási igazgatója.

Ismertetése szerint az egyetemen indult Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola három részre tagolódik: regionális gazdasági, menedzsment és transzdiszciplináris (több tudományt érintő) területre.

A kifejezetten gyakorlatorientált doktori képzésben 24 doktorandusz hallgató kezdte meg tanulmányait. A képzés mellett a kutatási tevékenység is angol nyelven zajlik.

A Magyar Nemzeti Bank és a győri Széchenyi István Egyetem megállapodása alapján létrejött képzést a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 247 millió forinttal támogatja, ebből mintegy 70 millió forintot fordítanak a hallgatók ösztöndíjára. A fennmaradó összeget az oktatók díjazására, tananyagfejlesztésre, konferencia-szervezésre, kutatási publikációkra különítik el.

Dubéczi Zoltán kiemelte: az új specializáció oktatásában az egyetem kutatói és oktatói mellett számos külföldi, nemzetközileg elismert professzori kör is részt vesz.

Az egyetem és a jegybank május 4-én kötött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásáról biztosította a Magyarországon kuriózumnak számító képzést, amelynek célja, hogy olyan széles látókörrel és nyitott gondolkodással rendelkező doktoranduszokat képezzen, akik majd vezető szerepet tölthetnek be Magyarország és a Kárpát-medencei régió társadalmi-gazdasági életében.

Dubéczi Zoltán azt mondta, nem egyetemi-oktatói utánpótlás nevelése a cél, hanem az a koncepció, hogy a gyakorlati életben már bizonyított, és már szakmai tapasztalattal bíró szakembereknek adjanak többlettudást és lehetőséget a PhD-cím elnyerésére.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.