A Sakk és póker - krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról című könyv bemutatója
Gazdaság

247 milliót költ el Matolcsy alapítványa doktori képzésre

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 09. 29. 07:43

Gyakorlatorientált, speciális angol nyelvű doktori képzés indult a győri Széchenyi István Egyetemen a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával, közölte Dubéczi Zoltán, a jegybank oktatási igazgatója.

Ismertetése szerint az egyetemen indult Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola három részre tagolódik: regionális gazdasági, menedzsment és transzdiszciplináris (több tudományt érintő) területre.

A kifejezetten gyakorlatorientált doktori képzésben 24 doktorandusz hallgató kezdte meg tanulmányait. A képzés mellett a kutatási tevékenység is angol nyelven zajlik.

A Magyar Nemzeti Bank és a győri Széchenyi István Egyetem megállapodása alapján létrejött képzést a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány 247 millió forinttal támogatja, ebből mintegy 70 millió forintot fordítanak a hallgatók ösztöndíjára. A fennmaradó összeget az oktatók díjazására, tananyagfejlesztésre, konferencia-szervezésre, kutatási publikációkra különítik el.

Dubéczi Zoltán kiemelte: az új specializáció oktatásában az egyetem kutatói és oktatói mellett számos külföldi, nemzetközileg elismert professzori kör is részt vesz.

Az egyetem és a jegybank május 4-én kötött együttműködési megállapodást, melynek keretében a Magyar Nemzeti Bank szakmai támogatásáról biztosította a Magyarországon kuriózumnak számító képzést, amelynek célja, hogy olyan széles látókörrel és nyitott gondolkodással rendelkező doktoranduszokat képezzen, akik majd vezető szerepet tölthetnek be Magyarország és a Kárpát-medencei régió társadalmi-gazdasági életében.

Dubéczi Zoltán azt mondta, nem egyetemi-oktatói utánpótlás nevelése a cél, hanem az a koncepció, hogy a gyakorlati életben már bizonyított, és már szakmai tapasztalattal bíró szakembereknek adjanak többlettudást és lehetőséget a PhD-cím elnyerésére.

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.