Gazdaság

A Pápai Hús vagyonát feldarabolta a felszámoló

Pápai hús (pápai hús)
Pápai hús (pápai hús)

Egy tucat pályázatot írt ki a Pápai Hús vagyonára a húsipari céget felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. – írta a kamaraonline.hu.

A tenderek három társaság ingatlanait és különféle eszközeit érintik: a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. mellett a Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft., valamint a Pápa-Ser Kft. vagyonát. Ezeket eddig egyben kívánta eladni a felszámoló, ám sem az év eleji pályázaton 4,5 milliárd forintért, sem a tavaszi meghirdetés alkalmával 3,6 milliárd forintos irányáron nem volt vevő a csomagra.

A legolcsóbb tétel irányára csupán ötmillió forint, ennyiért egy ötezer négyzetméteres üres telket lehet venni Pápán, míg a legdrágább az ugyancsak pápai központi telephely a komplett berendezéssel, valamint a különféle védjegyek és márkanevek. Utóbbi csomagért 1,27 milliárd forintot kér a felszámoló.

A többször is kritikus helyzetbe került, államilag összesen 11 milliárd forinttal kisegített, de ismét csődbe ment Pápai Hús felszámolása novemberben kezdődött. A cég jelenleg is termel, a cég mintegy 800 főt foglalkoztat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik