Gazdaság

Orbán: sikerült megújítani Magyarországot

Orban-Viktor-a-parlamentben(960x640).jpg (Array)
Orban-Viktor-a-parlamentben(960x640).jpg (Array)

Mindenki léphessen egyet előre – ezt nevezte az idei költségvetés céljának Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Országgyűlésben mondott napirend előtti felszólalásában.

A kormányfő kijelentette: ezt három eszköz szolgálja, az adócsökkentés, az otthonteremtés és a családok megerősítése.

A miniszterelnök szólt a béremelésekről, melyeknek elmondása szerint a magyar gazdaság teherbíró képessége szab határt. Hangsúlyozta, hogy a pedagógusok elsőként részesülnek emelésben, amelynek erkölcsi és bizalmi okai is vannak.

Sikerült megújítani Magyarországot

A miniszterelnök értékelése szerint a 2015-ös gazdasági adatok alátámasztják, hogy 2010 után sikerült megújítani Magyarországot, a magyar reformok működnek. Orbán Viktor hétfőn a parlamentben azt mondta, 2016-ban új célt lehet megfogalmazni: a polgári berendezkedés felépítését.

Elmondta azt is, 2010-ben megpróbálták kivezetni Magyarországot a pénzügyi csődből, az adósrabszolgaságból, és az adatok azt mutatják, ez sikerült, a választott eszközök jók voltak.

Orbán Viktor ismertette a 2015-ös pénzügyi, költségvetési adatokat, a hiány és az államadósság mértékét, a munkanélküliségi számokat. Közölte: nominálisan még mindig nő a hiány, ezért annak megállításához előbb-utóbb “nullás költségvetésre” lesz szükség.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik