Gazdaság

Modern villamost ígért a csepeli polgármester

Az ellenzék szerint a HÉV megszüntetésével elszigetelődik a sziget, de Borbély Lénárd azt mondta, minden szupi-szuper lesz.

Modern villamosjárat fogja felváltani a műszaki problémákkal küszködő HÉV-et – mondta Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere.

A kerület vezetője szerint „az ellenzéki pártok és a baloldali média rágalomhadjáratba kezdett az olimpiával kapcsolatban”, melynek része volt, hogy a csepeli HÉV helyébe rövid, a Közvágóhídig tartó elavult villamosvonalat építenek. Borbély szerint volt, aki azzal riogatott, hogy ezentúl csak gyalog lehet majd bejutni a Boráros térre.

A polgármester arról írt, hogy a csepeliek „régóta várnak arra, hogy közösségi közlekedéssel, átszállás nélkül jussanak el a belváros szívébe és a metrókhoz”, a tervezett villamosvonallal ez megvalósul: átszállás nélkül lehet majd utazni a Széll Kálmán térig a 4-6-os vonalon, vagy a Jászai Mari térig a 2-es vonalán, a járatok pedig kétperces követési idővel közlekednek majd.

Borbély arról is írt, hogy a 2024-es olimpiai tervek szerint Csepelen több új híd is épül, így busszal is át lehet majd jutni Budára, könnyebben elérhetővé válik a kelenföldi pályaudvar vagy a Móricz Zsigmond körtér.

A HÉV megszüntetésének tervét több ellenzéki párt – az LMP, a PM, a DK és az MSZP is kifogásolta, utóbbi szerint a lépéssel Csepel elszigetelődne. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik