Gazdaság

Hiányzó cégtábla miatt szívatják a Simicska oszlopait védő céget

A biztonsági cég tulajdonosa szerint mindenáron fogást akarnak találni rajtuk.

Törvényességi felügyeleti eljárás indult a biztonsági cég ellen, amely azokat a biztonsági embereket foglalkoztatta, akik a főváros és a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir közti „oszlopháborúban” a hirdetőcég felületeit védték – írja az Origo.

A Legion Invictus Kft. vezetője a portálnak elmondta: a cégbíróság azt kifogásolta, hogy a társaság „a belegyzett székhelyén nem található”, és ezzel törvényt sértett. Valójában arról volt szó, hogy a telephelyen nem volt kitéve cégtábla, Rádi Gábor szerint azért, mert ellophatták, cégén pedig mindenáron fogást akarnak találni.

Böröczky Kornélia ügyvéd elmondta: azután indítottak törvényességi felügyeleti eljárást, hogy a rendőrök január 6-án este 20 óra 50 perckor mentek ki a céghez ellenőrzést tartani. Bár a cégtábla hiányzott, a kapucsengőn ott volt az ügyvezető neve, a rendőrök be is csengettek, de Rádi addigra már nem volt ott. A biztonsági cég képviseletében eljáró ügyvéd azt mondta, vitatja a cégbírósági végzést, azóta ráadásul újra van kint cégtábla, így fellebbez a döntés ellen. Ha nem tenné, akár a vállalkozás kényszertörlését is elrendelhetné a bíróság, vagy tízmilliós bírságot is kiszabhatnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik