Gazdaság

Nincs már Uber Magyarországon. Na jó, mégis van

A frász jöhet arra, aki már ezer éve nem taxizott és most uberezni szeretne. A fuvaros közösségi app ugyanis közli megnyitás után, hogy kivonult az országból. Aztán kiderül a turpisság.

!FIGYELEM! AZ UBER RENDSZERE MÁR NEM ELÉRHETŐ MAGYARORSZÁGON!

Ez a felirat fogadja a közösségi taxiszolgáltatást használókat, ha megnyitják a cég alkalmazását – írja a Hvg.hu. Persze az egész színtiszta marketing, lejjebb rendezik a sorokat azzal a szöveggel, hogy az Uber továbbra is működik, “de ha nem szeretnél a jövőben ilyen üzenettel találkozni, hallasd a hangod!”

Arra kérik a felhasználókat, nyomjanak egy szelfit (ún. önarcképet) egy uberes kocsiból, használják az #UberVagyok hashtaget és töltsék fel a képet a Facebookra az Ubert taggelve. ezzel arra hívhatják fel a figyelmet, hogy a taxis demonstráció hatására megnehezíti a működésüket a kormány.

Az adóhivatalt vezető Tállai András épp pénteken jelentette be, hogy keményen fellép a Nemzetgazdasági Minisztérium az Uber-vitában és akár 200 ezer forintos bírsággal is sújtják majd, akit szabályszegésen kapnak. Maga Orbán Viktor miniszterelnök is közölte reggel, hogy a taxisok és az ágazat szabályozása mellett van.

Forrás: Uber
Forrás: Uber

Ajánlott videó

Olvasói sztorik