Gazdaság

A Wallis vette meg a magyarországi Praktiker áruházait

praktiker (praktiker)
praktiker (praktiker)

Új tulajdonoshoz került a magyarországi Praktiker áruházlánc: a társaság tulajdonában álló ingatlanokat a Wallis csoport vette meg, az operatív cég pedig a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. jelenlegi ügyvezetője, Karl-Heinz Keth tulajdonába került – közölte a barkácsáruházlánc csütörtökön az MTI-vel.

A Wallis csoport és Karl-Heinz Keth abban állapodtak meg, hogy az áruházakat üzemeltető operatív céget, valamint az ingatlanokat a jövőben együtt kívánják működtetni egy, a Wallis csoport többségi tulajdonában álló közös cég keretében. A közlemény szerint a felek azt remélik, hogy a Gazdasági Versenyhivatal az ehhez szükséges engedélyt még 2016 első negyedévében megadja.

A hazai Praktiker német anyavállalata még 2013-ban kezdeményezte a németországi működés felszámolását. Ez azonban nem volt kihatással a hazai Praktiker-láncra. A befektetők a magyarországi üzletmenetet továbbra is Praktiker márkanév alatt folytatják, és a beszállítói körben sem várható változás. A Praktiker 1100 embernek biztosít munkát országszerte. A társaságnak jelenleg 19 áruháza van Magyarországon.

A tulajdonosváltás a Dentons nemzetközi ügyvédi iroda magyarországi irodája, a Réczicza Dentons Europe LLP közreműködésével zajlott. Eladói oldalon a Praktiker német felszámolója, illetve az általa megbízott német Gleiss Lutz ügyvédi iroda vett részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik