Gazdaság

A Renault szerint nem találtak csalásra utaló jeleket a házkutatás során

Nagyot zuhantak a részvények, amikor bejelentették, hogy kiszálltak a hatóságok a francia autógyártóhoz.

Megerősítette a francia Renault, hogy házkutatást tartottak a vállalat több részlegénél is, de arról adtak tájékoztatást, hogy a hatóságok nem találtak olyan csalásra utaló bizonyítékot, mint a Volkswagennél.

Az autógyár részvényeinek árfolyama jelentősen csökkent, amikor szakszervezeti képviselők bejelentették, hogy a motorok károsanyag-kibocsátási értékeivel összefüggésben vizsgálatot tart a versenyjogi, fogyasztóvédelmi és csalásellenes hivatal a Renault hivatali helyiségeiben. A hírre reagálva a PSA Peugeot Citroen sietett leszögezni, hogy náluk nem volt házkutatás, és a motorok hatósági vizsgálatakor sem merült fel semmilyen probléma.

A Renault a házkutatásokat olyan nyomozati kiegészítésnek nevezte, melynek célja, hogy a Volkswagen-botrány után Franciaországban felállított független bizottság megerősítse eddigi vizsgálatait. A korábbi tesztek nem jeleztek csalásra utaló nyomot a cég járműveiben – közölték.

A France Inter közszolgálati rádió szerint viszont különösen rossz eredménnyel zárultak a környezetvédelmi vizsgálatok a Renault esetében. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik