Gazdaság

Nyugdíj: közeleg az igazság pillanata

Az állami nyugdíjrendszer ebben a formában nem fenntartható, így magunk kell gondoskodjunk. Akár havi 9-10 ezer forintból is lehet nyugdíjcélra félretenni, ehhez most nagyon jó lehetséges hozamtöbblettel és adókedvezményekkel kiegészülő pénzügyi termékek állnak lehetőségünkre.

Egyre közeledik az igazság pillanata. A szakmabeliek és a tájékozottabb befektetők már tudják: 10-20-30 éves távlatokban az állami nyugdíjellátás a jelenlegi szinten nem tartható fenn. Nincsenek egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben, elöregszik a társadalombiztosítást fizetni képes lakosság, az aktív munkaerő százezrei külföldön keresik boldogulásukat.

 Két dolog bizonyos:

  • a kezdő nyugdíj aránya az utolsó fizetéshez képest fokozatosan csökkenni fog, évtizedes távlatban nézve radikálisan,
  • az állam akár százezreket is tesz az egyéni megtakarító nyugdíjcélú öngondoskodása mellé (szja-fizetés feltétel).

Amikor számba vesszük a nyugdíjcélú öngondoskodás lehetőségeit, a nyugdíj-előtakarékosssági számlát (NYESZ) kell első helyen említenünk.

 Miért?

  • egyrészt mert egyszerű értékpapír-számlatípus átlátható költségekkel,
  • könnyedén, gyorsan összerakható rajta egy olyan értékpapír-portfólió, ami a nyugdíjcélú előtakarékosságnak tökéletesen megfelel,
  • rendkívül transzparens, mert napi szinten követhető az értékpapír-portfólió összetétele, befektetési alapok választásával pedig pillanatnyi értéke is.

Nézz két példát a bejegyzés eredeti helyén:

http://trendmonitor.hu/nyeszes-kisebbseg/

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik