Gazdaság

Farkas Flóriánt is az EU-nál panaszolja be a DK

Farkas Flórián közvetlen kormányzati segítséggel fizeti ki a hozzá hű embereket a roma önkormányzatban, írták meg sokan, az Indexre hivatkozva. A Nemzetgazdasági Minisztérium a miniszterelnöki megbízottat támogató ORÖ-képviselőkkel kötött “mentori” szerződést egy, a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatására létrehozott uniós program keretében.

A Demokratikus Koalíció szerint ez azt jelenti, hogy a felzárkóztatásra szánt EU-s pénzek nem eredeti céljukat, a roma fiatalok iskolában maradását és szakmaválasztását fogják szolgálni. „Ezeket a pénzeket használja a kormány arra, hogy stabilizálja Orbán megbízottjának korrupciógyanús ügyei miatt inogó székét. Az orbáni bűnszövetkezet saját hatalmi vircsaftjaiban osztogatja hűségpénzként az EU-s pénzeket, átverve 500 millió európai adófizetőt. Ettől kezdve ez már nemcsak Farkas Flórián, hanem a teljes Orbán-kormány korrupciógyanús ügye”, írják közleményükben.

„A Demokratikus Koalíció az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordul az ORÖ-ben történt pénzosztogatás miatt. A DK szerint nemcsak a miniszterelnök vejének, és a roma önkormányzat élére tett megbízottjának, hanem magának Orbán Viktornak is el kell számolnia az OLAF előtt az EU-s pénzekkel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik