Gazdaság

Volkswagen-botrány: Gablini szerint nagyobb a füstje, mint a lángja

volkswagen-talalkozo(430x286).jpg (volkswagen, )
volkswagen-talalkozo(430x286).jpg (volkswagen, )

A Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke szerint csak rövid távon lehetnek következményei a hamisításnak. Lehet, hogy lesznek olyanok, akik nem vásárolnak Volkswagent, de Gablini Gábor Magyarországon nem számol súlyos következményekkel – írta a vg.hu.

Többek között azért gondolja így, mert korábban a VW-nél sokkal súlyosabb következményekkel járó problémák is lecsengtek, és hosszú távon nem rengették meg az autóipart. Ráadásul a VW-nél nincs is szó biztonsági kockázatról. Viszont azokban az országokban, ahol a környezetkímélet mellé adókedvezményt kapott a márka, lehet következménye a botránynak – jegyezte meg.

VW: a cég létét veszélyezteti

Mindeközben a cég vezetése is megszólalt. „A Volkswagen létét fenyegetheti a dízelmotorok károsanyag-kibocsátását meghamisító szoftver ügye” – figyelmeztette a cég menedzsereit Hans Dieter Pötsch, a vállalat kijelölt elnöke.

Ennek elkerüléséhez mindenképpen teljes oldalas hirdetésekben kell bocsánatot kérniük a VW-tulajdonosoktól – tette hozzá a Bloomberg jelentése szerint.

Pötsch ugyanakkor úgy véli, hogy ha kellő erőfeszítéseket tesznek, akkor legyűrhetik a válságot – hivatkozik a vg.hu a német Welt am Sonntag című lapra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik